Manastirea Prislop
PE URMELE Pr. ARSENIE BOCA (2 zile)
08/04/2015
MihaiViteazul
Pe urmele lui Mihai Viteazul (o zi)
09/04/2015

Pe urmele lui Mihai Viteazul ( 2 zile)

mihai-viteazul

BUCURESTI,

BUFTEA (Studiourile MEDIAPRO),

TARGOVISTE,

PLOIESTI

 

Marele Voievod Mihai Viteazul ( 1558 – 1601) , socotit de curtile imperiale europene ale vremii sale si de Papa Clement al VIII-lea drept „Cavaler al lui Hristos si aparator al crestinatatii” datorita campaniilor sale victorioase importiva Imperiului Otoman, a ramas in istorie in acelasi timp ca Intregitor de Neam si Tara, fiind primul conducator roman care a infaptuit unirea celor trei provincii romanesti: Muntenia, Transilvania si Moldova. Chiar daca aceasta unire a durat putin (anul 1600), ea a ramas in inima romanilor, care au stiut din acel moment ca visul lor de veacuri, acela de unitate nationala si spirituala, este posibil!

Va invitam  sa participati la un program scurt, care incearca sa creioneze imaginea Domnitorului Mihai Viteazul ( 1593 – 1601) eroul nostru national.

 

PROGRAM : excursie de 2 zile (vineri si sambata)

Plecare din Bacau

 

VINERI

 

Ora 6.00 – plecare spre Bucuresti. In Bucuresti vizitam:

Biserica Mihai Voda. Manastirea Mihai Voda este ctitoria lui Mihai Vitezul din anul 1594, pe cand era Ban al Craiovei. Fresca cu portretul ctitorilor: Mihai Voda si Doamna Stanca.

Muzeul Militar, evocarea lui Mihai Viteazul, geniu militar si diplomatic. Ordinul Mihai Viteazul – cea mai inalta distinctie militara oferita ofiterilor pentru fapte de eroism in timp de razboi. Caseta in care a fost expus capul voievodului.

Casa Theodor Aman, prima casa-atelier de artist din Romania, pastrata ca atare. Th Aman esteprimul artist roman care consacra portretul istoric si scena de batalie ca gen nou in arta romaneasca. Piese de arta dedicate lui Mihai Viteazul (pictura, sculptura).

Bucuresti, Statuia lui Mihai Viteazul din Piata Universitatii.

Plecam apoi Buftea, vizitam STUDIOURILE MEDIA.PRO locatie in care a fost turnat filmul istoric Mihai Viteazul (vizita de o ora). Cazare in Bucuresti, hotel.

 

SAMBATA

 

Dimineata plecam spre Targoviste. 

Targoviste, capitala medievala a Tarii Romanest (1396 – 1714)Momentul cel mai de seama din istoria Targovistei il reprezinta domnia lui Mihai Viteazul (1593 – 1601), ani in care orasul a fost martorul unora dintre cele mai glorioase evenimente din istoria tarii. Vizitam Muzeul Curtea Domneasca. 

Manastirea Dealu (sec XV), locul in care Mihai Viteazul a semnat tratatul cu Imparatul Rudolf II-lea. Capul lui Mihai Viteazul este inmormantat in biserica.

Plecam apoi spre Ploiesti, oras intemeiat de Mihai Viteazul la anul 1599. Aflam legenda Ploiestiului. Vizitam Muzeul Ceasului. 

BONUS: Acvariul din Ploiesti!

Plecare spre Bacau, se ajunge in cursul serii.

 

PREȚ  : 180 lei pt plecari din Bacau (grup 40 pers)

Pretul include:

  • Transport cu autocar turistic *** ( dotat cu încălzire)
  • Cazare hotel Bucuresti sau Targoviste
  • Material documentar cu infomațiile tematice (cunoștințe, legende)
  • Intrarea la Acvariul Ploiesti
  • Coordonare acțiune din partea agenției de turism

Pretul nu include:

Biletele de intrare la: Muzeul Militar, Casa Th Aman , Studiourile MEDIA PRO, Curtea Domneasca din Targoviste, Muzeul Ceasului din Ploiesti

FACILITATI PENTRU PROFESORI:

 

  • INTOCMIREA DOSARULUI ACTIUNII, conform Ordinului MEN 3060 privind aprobarea Condițiilor de organizare a taberelor, excursiilor, expedițiilor și a altor activități de timp liber în sistemul de învățământ preuniversitar
  • Eliberarea adeverinței pentru cadrele didactice care au participat la Programul cultural România mea 
  • O gratuitate la 10 participanti

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.